Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Embraers dochterbedrijf  Eve Urban Air Mobility Solutions, Inc. (Eve)  heeft een  principeovereenkomst gesloten met de Braziliaanse helikopteroperator Helisul Táxi Aéreo voor de levering van vijftig elektromotor aangedreven Embraer X eVTOL luchtvaartuigen

Recent tekenden ook Britse helikopteroperator Halo Aviation en de  Amerikaanse Associated Aircraft Group voor de levering van 200 elektromotor aangedreven Embraer X eVTOLs die door Halo rond 2026 in Engeland en Amerika worden ingezet.

 

Embraer besloot in oktober 2020 werk te maken van het zogenoemde Urban Air Mobility (UAM) ecosysteem waarbij zo worden voortgeborduurd op de tijdens de Uber Elevate 2019 in Los getoonde aangepaste aangepaste versie van Embraers elektromotor aangedreven eVTOL concept model. Daarbij wordt nu uitgegaan van acht elektromotor aangedreven rotors voor de verticale lift en twee ducted fans voor de horizontale aandrijving,

EmbraerX, Uber en andere bedrijven onderzoeken samen de mogelijkheden van het ‘Uber Elevate ecosysteem’. Dit onderzoek moet uiteindelijk leiden tot de marktintroductie van een elektromotor aangedreven Vertical Take-Off and Landing (eVTOL) luchtvaartuig dat aansluit bij de wensen van luchtreizigers in (groot)stedelijke gebieden.

EmbraerX is in Melbourne (Florida) gevestigd. Het bedrijf heeft innovatieve teams ondergebracht in Silicon Valley en Boston.

De samenwerking met Uber werd in mei 2017 aangekondigd.

 Het eerste concept uit 2018.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De beste tips voor 'Air to air fotografie'?

Die krijg je 25 juni tijdens de Online Masterclass! 
Expert webinar  i.s.m. Cristian Schrik

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur