Nieuws

MÜNCHEN – In Duitsland zijn de eerste proeven uitgevoerd met een Airbus H145 helikopter van ADAC Luftrettung die werd afgetankt met een blend van traditionele en duurzaam gewonnen biobrandstof uit gerecyclede consumentenolie en vetten.

De door TotalEnergies geleverde brandstof is van de tweede generatie Sustainable Aviation Fuel en kan bij ADAC Luftrettung leiden tot een reductie van 6.000 ton CO2 op jaarbasis wat overeenkomt met ongeveer een derde van de totale uitstoot.

Binnenkort start een vergelijkbare proef met een ADAC helikopter in Keulen. Op termijn moet dit leiden tot een situatie waarin de helikopters worden gevoerd met honderd procent duurzaam gewonnen brandstof.

Daarbij zal ook gekeken worden in hoeverre synthetische brandstof, de zogenoemde Power-to-Liquid (PTL) kan dienen als ‘drop in’ alternatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De beste tips voor 'Air to air fotografie'?

Die krijg je 25 juni tijdens de Online Masterclass! 
Expert webinar  i.s.m. Cristian Schrik

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur