Nieuws

FILDERSTADT  – DRF Luftrettung heeft de eerste van veertien oudere H145 ambulancehelikopters ontvangen die  na ombouw zijn uitgerust  met een rotorsysteem met vijf rotorbladen.

DRF nam dit besluit  na de levering van de eerste van drie in 2018 tijdens de Helitech in Amsterdam bestelde H145s in Helicopter Emergency Medical Services (HEMS) die al met het nieuwe rotorsysteem zijn uitgerust. De eerste nieuwe helikopter van dit type werd in maart 2021 in gebruik genomen.

De DRF was in 2014 de eerste klant van de destijds als EC145 T2 vermarkte helikopter. Sindsdien verkocht Airbus Helicopters er ruim 200. De EC145 T2/H145 heeft twee Turbomeca Arriel-2E motoren met tweekanaals FADEC. Ook is een digitale Helionix cockpit aangebracht met autopilot (4 assen).

Airbus voerde recent hoogtevluchten uit met de vernieuwde H145 in Zuid-Amerika.

Het oude vierbladige rotorsysteem.