Nieuws

SCHIPHOL – De nieuwe Nederlands vrachtmaatschappij Aerotranscargo NL (ATC-NL) is woensdag (19 mei) door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard.

Daarmee is een streep gehaald door de eind februari 2021 aangekondigde plannen van Peter Scholten (voorheen Martinair) en Frank de Jong ( voorheen KLM en Martinair Cargo) om een Nederlandse vrachtmaatschappij van de grond te tillen. Een verzoek voor de vliegvergunning (Air Operator Certificate-AOC) lag inmiddels op de burelen van de Nederlandse luchtvaartautoriteiten.

De vliegtuigen (in eerste instantie twee Boeings van het type 747-400F) zouden worden gehuurd bij leasebedrijf Aerotranscargo FZE  uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daarmee wilde het bedrijf op vluchten naar China, Hong Kong en Amerika in het eerste jaar tot 45.000 ton vracht gaan vervoeren waaronder e-commerce en farmaceutische middelen.

Binnen twee jaar moesten nog eens twee 747-400Fs aan de vloot worden toegevoegd, maar vanaf 2024 zou gemikt worden op tien vliegtuigen van het type Boeing 777-200F en 747-8F.

Foto: Aerotranscargo NL