Nieuws

ENSCHEDE – Twente Airport heeft vorig jaar voor een scherpe prijs een elektrische tow-truck occasion gekocht die emissievrij de meest gangbare vliegtuigtypen kan verplaatsen. Om onnodige emissies te voorkomen worden grotere vliegtuigen op Twente Airport met deze tow-truck voor de start of na de landing van en naar de kop van de baan verplaatst naar de platforms en vice versa. Dit verlaagt de uitstoot van vliegtuigemissies die de nabij gelegen natuurgebieden kunnen belasten.

De tow-truck is na een bootreis en volledige revisie en testperiode goedgekeurd voor gebruik en gespoten in de kleuren van Twente Airport. Donderdagmorgen 20 mei is de truck afgeleverd in Enschede en officieel in gebruik genomen. De luchthaven verwacht nog vele jaren plezier te kunnen beleven van deze nieuwe aanschaf. De enigszins verouderde bestaande diesel tow-truck blijft in gebruik maar zal alleen nog worden gebruikt voor het slepen van de allergrootste zware toestellen.

De tow-truck is geleverd door Aviaco-GSE uit Heemskerk.