Mijn Trip Tip

EINDHOVEN – Op dinsdag 11 mei 2021 landden vier AgustaWestland (nu Leonardo) Apache AH1 helikopters van Royal Army Air Corps, 4th Regiment (4 Regiment Army Air Corps, 4AAC) voor een tankstop op vlb Eindhoven (ICAO code: EHEH).
Na de tankstop en het daaropvolgende vertrek,  keerden de vier helikopters echter terug naar Eindhoven, vanwege slecht weer boven Duitsland.


Vanwege technische problemen met één helikopter zijn daarna Britse onderhoudsploegen naar Nederland afgereisd.

Op vrijdag 14 mei 2021, vertrokken twee helikopters vanaf Vliebasis Eindhoven voor hun deelname aan de oefening SPRING STORM in Estland. Samen met hun collega’s van 1 Regiment Army Air Corps, die met de AgustaWestland AW159 Wildcat helikopter vliegen.

De twee overgebleven Apache AH1-helikopters zullenVliegbasis Eindhoven pas verlaten, wanneer het technische probleem is verholpen.

Tekst en foto’s: Joris van Boven en Alex van Noije.