Nieuws


MALTA – SmartLynx Airlines Malta gaat haar Airbus A320 en A321 vloot uitbreiden met vijf A330’s. De vliegtuigen worden bij Zero LOPA ontdaan van het passagiersinterieur en aangepast voor ‘cargo in cabin’ vluchten. De vijf toestellen worden in mei en juni 2021 aan de vloot toegevoegd.

De luchtvaartmaatschappij besloot tot deze stap vanwege de sterk gestegen vraag naar long haul vrachtvluchten. Deze ontstond door de ingezakte markt voor passagiersvluchten waardoor wereldwijd ruim vijftig procent minder vrachtruimte in de ‘bellies’ van passagiersvliegtuigen beschikbaar is.

Na aanpassing hebben de A330s 260 m3 vrachtruimte beschikbaar en kan bijna vijftig ton vracht vervoerd worden.

Het merendeel van deze A330s wordt door SmartLynx Airlines. gehuurd bij CDB Aviation.

Zero LOPA modificeerde al eerder twee A321s voor Smart Lynx met het oog op voorgenomen vrachtvluchten.