Nieuws
Foto: Mike Rivett, Fotomotion

GLASGOW – De Britse zakenjetoperator Air Charter Scotland heeft een vier zakenjet aan haar vloot toegevoegd voor inzet vanaf Biggin Hill Airport.

Het toestel, een Cessna Citation 525 M2, kan tot zes passagiers vervoeren over een afstand van 1.548 nm (2.867 km). De M2 is vanaf 17 mei beschikbaar voor charters als de Britse reisrestricties worden opgeheven.

Foto: Mike Rivett, Fotomotion

Cessna Citation 525A (CJ2)
In maart 2021 werd een derde toestel, een Cessna Citation 525A (CJ2) toegevoegd voor inzet vanaf Glasgow Airport. Deze CJ2 werd voorafgaand daaraan opnieuw gespoten. Ook werden Tamarack Atlas Acitve winglets geinstalleerd en dubbel uitgevoerde Garmin GTN avionica.

Dankzij deze winglets kan de CJ2 met plek voor zes passagiers sneller naar FL450 (13.716 m) klimmen waarbij tot een derde minder brandstof wordt verbruikt.

Op de Europese vliegvergunning van Air Charter Scotland staan daarnaast nog een Cessna Citation 525B CJ3 (Malta) en een Bombardier Challenger 350 (Nice).

De onderneming moedigt klanten aan gebruik te maken van duurzaam gewonnen vliegtuigbrandstof. Deze kan inmiddels getankt worden bij Signature Flight Support op London’s Luton Airport, een Air Charter Scotland filiaal en sinds april ook op Biggin Hill (airBP).