Nieuws
Lockheed Martin Photography By Garry Tice

CEDAR RAPIDS– Het Amerikaanse luchtvaarttechnologieconcern Collins Aerospace heeft de cockpit geleverd voor de X-59 Quiet Supersonic Technology (QueSST) technology demonstrator.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaf Collins Aerospace de opdracht om in samenwerking met Lockheed Martin een aangepaste Pro Line Fusion cockpit te ontwikkelen met onder meer touchscreen Primary Flight Displays, ARC-210 communicatieradio’s en een multispectraal Enhanced Vision System (EVS-3600).

Dankzij dit EVS kunnen toekomstige piloten ondanks het ontbrekende zicht over de neus van onder alle omstandigheden veilig landen dankzij infrarood technologie en visuele sensoren die worden gepresenteerd op een 4K display.

De beelden voor dit eXternal Visibility System (eXVS) worden gegenereerd door twee camera’s en gecombineerd met gegevens uit een geavanceerde terrein database.

De X-59 moet eind 2022 voor het eerst vliegen.