Nieuws

LE LOROUX BOTTERAU – De Franse simulator bouwer Alsim heeft een zogenoemde FNPT II AL40/42 convertible simulator verkocht aan het Poolse Academic Aviation Training Center (AATC) in Deblin dat onderdeel is van de Military University of Aviation (MUA). De simulator is inmiddels goedgekeurd door de Poolse luchtvaartautoriteiten voor PBN en IT training,

Alsim verwierf de order na een tender waarbij de simulator eenvoudig kan worden omgebouwd door het panel en het middenconsole aan te passen met behulp van een conversiekit. Het systeem wordt geleverd inclusief een echte Garmin G1000 NXI met GFC 700 Autopilot / Flight Director, een VFR-VS beeldgenerator en een visueel systeem met een zichthoek van 210°.

DE MUA beschikt over een opleidingsvloot van 32 luchtvaartuigen waaronder de Diamond DA20 C1 (14), de DA40 NG (6), de DA42 NG (3) en Zlins van het type 143 Lsi (2) , 242L (1) en 526F (1). Daarnaast wordt gelest met zeven Guimball Cabri G2 helikopters en een Antonov An-2.