Nieuws

Dit wordt de eerste Duitse C-130J

© Luftwaffe

FORT WORTH – Lockheed Martin is begonnen met de bouw van de eerste van zes voor Duitsland bestemde C-130J tankvliegtuigen.

 Het Duitse ministerie van defensie kreeg in mei 2018 groen licht van de exportcommissie van de Amerikaanse senaat  voor de aankoop van deze Super Hercules transport- en tanker vliegtuigen.

De order was een gevolg van (te) late leveringen van Airbus Defence & Space A400M transportvliegtuigen waardoor bij de Duitse luchtmacht een tekort aan transportcapaciteit dreigt te ontstaan.

In het verlengde daarvan wilde de Luftwaffe in in oktober 2016 C-130J-30 transportvliegtuigen en drie KC-130J tankvliegtuigen bestellen.

Inbegrepen in het contract zijn teven reserve-onderdelen en reservemotoren. Ook staan acht AN/ALE 47 Electronic Countermeasure Dispensers; acht AN/AAR-47A(V)2 Missile Warning Systems; acht AN/ALR-56M Radar Warning Receivers en acht MX-20 Electro-Optical/Infrared Imaging Systems, op het Duitse verlanglijstje.

Ook de Franse luchtmacht bestelde door de late leveringen van de A400M Amerikaanse transportvliegtuigen.

Airbus kondigde in maart 2018 aan de productie van de A400M te verlagen van negentien naar acht per jaar in 2020. Rond die tijd zou de fabrikant ongeveer 80 van de 174 bestelde toestellen geleverd hebben.

De beste tips voor 'Air to air fotografie'?

Die krijg je 25 juni tijdens de Online Masterclass! 
Expert webinar  i.s.m. Cristian Schrik

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur