Nieuws

MELBOURNE -Technologieproducent L3Harris Technologies en vliegtuigfabrikant Air Tractor gaan gezamenlijk uit de de AT-802U een missievariant ontwikkelen, de Sky Warden. Het toestel wordt ontwikkeld als betaalbaar Intelligence, Surveillance en Reconnaissance (ISR) platform dat bovendien bewapende luchtsteun kan verlenen.

Het toestel zou mogelijk verkocht kunnen worden aan US Special Operations Command. Deze is in het kader van het Armed Overwatch programma op zoek naar een opvolger van de Pilatus PC-12 afgeleide U-28A Draco die momenteel voor ISR taken wordt gebruikt. Daarbij moeten mogelijk tot 75 toestellen worden vervangen.

L3Harris kan voor de Skywarden de communicatie en ISR apparatuur leveren waaronder onder meer Wescam MX-15 HD en MX-20 HD electro-optische/infrarood camera’s, ForceX Harvester missie management software en een BRU-71 systseem voor het droppen van bommen

De Sky Warden is afgeleid van de P&W PT6A-67F aangedreven Air Tracor AT-802U met een motorvermogen van 1.600 pk. Het toestel kan in Close Air Support (CAS) uitvoering tot 2.700 kg wapenlast vervoeren. In ISR uitvoering kan  tot zes uur onafgebroken worden gepatrouilleerd bij een 200nm (370km) combat radius.

De beste tips voor 'Air to air fotografie'?

Die krijg je 25 juni tijdens de Online Masterclass! 
Expert webinar  i.s.m. Cristian Schrik

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur