Nieuws

FRANKFURT – Lufthansa Cargo en de coatingdivisie van het Duitse chemieconcern BASF hebben een folie ontwikkeld dat onder de naam AeroSHARK vanaf 2022 op de rompen van alle tien 777F vrachtvliegtuigen zal worden geplakt.

Volgens beiden leidt deze folie met de geribbelde structuur van een haaienhuid tot minder luchtweerstand en daardoor tot minder brandstofverbruik en CO2 uitstoot. De minuscule ribbeltjes zijn ongeveer 50 micrometer groot.

Eenmaal op alle 777Fs geplakt, zal dit leiden tot 3.700 ton minder kerosine verbruik en iets minder dan 11.700 ton CO2 emissie. Volgens de luchtvaartmaatschappij een equivalent van 48 vrachtvluchten tussen Frankfurt en Shjanghai.

Lufthansa voerde eind 2019 de eerste proeven uit op een Boeing 747-400.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe maak ik de mooiste vliegtuigfoto's?

Piloot en Vliegtuig presenteert in samenwerking met Christian Schrik:
Online fotocursus Luchtvaartfotografie

Vrijdag 28 mei | Deelname is gratis