Nieuws

Orders E-series; E175-E2 komt later

SAO JOSE DOS CAMPOS – De Braziliaanse fabrikant Embraer heeft tijdens de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2021 bekend gemaakt dertig E195-E2 vliegtuigen te hebben verkocht aan een onbekende klant.

Tevens werd bekend gemaakt dat de E175-E2 die op 12 december 2019 voor het eerst een eerste 2:18 uur durende vlucht uitvoerde, pas in 2024 op de markt zal komen. De E175-E2 zou oorspronkelijk na een testperiode van 24 maanden met drie prototypes al in de loop van 2021 op de markt komen.

De E175-E2 is iets langer dan de huidige E175 en kan daardoor plaats gaan bieden aan 88-90 passagiers. De nieuwe ‘profit hunter’ wordt aangedreven door nieuwe Pratt & Whitney GTF™ PW1700G ultra-high bypass ratio turbofans. Nieuw zij ook de vleugels en het landingsgestel .

Embraer introduceerde de E2 varianten in juni 2013 waarna Skywest Inc er gelijk honderd bestelde. Nadien volgde ook de Trans States Holding die er vijftig bestelde met opties op nog eens vijftig. Tevens kreeg Republic Airways de mogelijkheid ‘gewone’ (sinds 2004 leverbare) E175s die besteld waren om te wisselen voor E2 varianten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe maak ik de mooiste vliegtuigfoto's?

Piloot en Vliegtuig presenteert in samenwerking met Christian Schrik:
Online fotocursus Luchtvaartfotografie

Vrijdag 28 mei | Deelname is gratis