Nieuws

AMSTELVEEN – KLM is gestart met het volledig vernieuwen van de cabines van zowel de Business als Economy Class van veertien Boeing 737-800s.

De vernieuwde toestellen, die vooral worden ingezet op Europese vluchten, bieden passagiers meer comfort en stijl en verbruiken minder kerosine omdat het totale cabinegewicht 700 kg minder is. Het eerste vernieuwde toestel is inmiddels in gebruik genomen. In maart 2022 zal het interieur van de laatste in deze serie 737-800’s volledig getransformeerd zijn. 

De nieuwe, ergonomisch ontworpen stoelen bieden meer comfort en extra beenruimte. De bekleding is gemaakt van grotendeels gerecycled leer. De stoelen zijn gemiddeld twintig procent lichter in gewicht. Dit levert per vliegtuig per jaar een besparing op van 58 ton kerosine en een vermindering van 184 ton CO2-uitstoot. Voor de veertien Boeings samen betekent dit jaarlijks een besparing van 812 ton kerosine en een vermindering van 2.576 ton CO2-uitstoot.

Alle vernieuwde Boeing 737-800’s zijn voorzien van wifi, waarvoor passagiers vouchers kunnen kopen op het gratis portaal van KLM aan boord. Passagiers krijgen altijd standaard 30 minuten lang de mogelijkheid om gratis berichten te sturen. Elke stoel heeft een eigen USB-aansluiting waarmee apparaten tijdens de vlucht kunnen worden opgeladen. Grotere bagagebakken boven het hoofd bieden meer opslagruimte aan boord. De Led-sfeerverlichting zorgt voor een frisse, rustgevende sfeer – afhankelijk van het moment van de dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe maak ik de mooiste vliegtuigfoto's?

Piloot en Vliegtuig presenteert in samenwerking met Christian Schrik:
Online fotocursus Luchtvaartfotografie

Vrijdag 28 mei | Deelname is gratis