Nieuws

Twente Airport wint kort geding ILT

ZWOLLE – Het bestuur van Twente Airport heeft het tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aangespannen kort geding gewonnen. Inzet was het voorkomen van een onnodige en kostbare verplaatsing naar een andere luchthaven van op Twente geparkeerde 747s van Lufthansa.

De ILT had Twente Airport een tijdelijke ontheffing verleend voor het vertrek van de zes geparkeerde jumbo’s van Lufthansa. Deze tijdelijke ontheffing loopt op 30 juni aanstaande af en ILT eiste dat de drie op dat moment nog geparkeerde Boeing 747’s van Lufthansa voor die datum zouden moeten vertrekken. Het parkeercontract loopt echter tot eind juni 2022.

Deze voortijdige verplaatsing zou overbodig zijn, levert geen bijdrage aan de vliegveiligheid en brengt daarnaast onnodige hoge kosten voor Twente Airport met zich mee, omdat er dan sprake zou zijn van contractbreuk, stelde Twente Airport. Bovendien zou de verlieslijdende luchthaven rond de acht ton aan parkeergelden mislopen.

De rechtbank in Zwolle ging donderdag (22 april) mee met de door de luchthaven ingebrachte argumenten en stelde ILT in het ongelijk.