Nieuws

SAINT CLOUD – Dassault Aviation heeft een Red Dot award in de wacht gesleept in de categorie Best of the Best voor de cabine van de nieuwe Falcon 6X zakenjet. Doorslaggevend was de ‘uitzonderlijke combinatie van vormgeving en functionaliteit’, aldus de jury die daarbij aantekende dat in deze cabine sprake is ‘van een nieuw niveau van persoonlijk comfort en ruimte’.

De organisatie van de prestigieuze Red Dot awards moet dit jaar kiezen uit inzendingen uit meer dan zestig landen.

In september 2020 viel het cabineconcept ook al in de prijzen tijdens een door The Design Society gesponsorde International Yacht & Aviation Award.

Sinds de eerste vlucht van de nieuwe zakenjet op 10 maart 2021 is meer dan vijftig uur met de Falcon 6X gevlogen. Daarbij is inmiddels de maximale kruissnelheid (0.90 Mach) aangetipt. Een tweede prototype zal nog deze maand vliegen terwijl de eerste vlucht van een derde prototype met volledig ingerichte cabine nog voor de zomer plaats zal vinden.

Gemikt wordt op certificatie en marktintroductie in 2022.