Nieuws

SION – De Zwitserse accu-ontwikkelaar H55, motorproducent magniX en de Canadese regionale luchtvaartmaatschappij Harbour Air gaan samenwerken bij de certificatie van elektromotor aangedreven De Havilland Canada DHC-2 Beavers.

Harbour Air heeft inmiddels de nodige testvluchten achter de rug met een Magni 500 aangedreven Beaver, maar is op zoek naar een betere opbrengst dan met de huidige lithium accu’s mogelijk is. De luchtvaartmaatschappij denkt deze via de geavanceerde H55 accu- oplossing te kunnen gaan inzetten.

H55 zal daarbij voortborduren op het compacte lichtgewicht systeem dat ontwikkeld is voor een eenpersoons Bristell. Daarmee kan tot 1,5 uur gevlogen worden, waarna het binnen een uur weer kan worden opgeladen.

De samenwerking is er op gericht in 2022 een aanvullend typecertificaat in huis te hebben voor de Beavers.