Nieuws

FORT WORTH – Bell heeft de tweede eenmotorige 505 Jet Ranger X helikopter afgeleverd in Montenegro. Daar zullen beide in juni 2020 bestelde JetRangers dienst gaan doen bij de Montenegrijnse luchtmacht.

In de aanloop naar beide leveringen bij de Bell vestiging in Praag, kregen Montenegrijnse piloten in Frankrijk hun opleiding. Acht technici werden naar de Bell Training Academy in Fort Worth gestuurd om daar hun kennis bij te spijkeren.

De in 2017 gecertificeerde Bell 505 Jet Ranger X wordt aangedreven door een 504 pk sterke Turbomeca Arrius 2R turboshaft met een een efficiënte tweebladige rotor. De helikopter biedt plaats aan vijf personen, heeft een nuttige lading van 680 kg en een kruissnelheid van 125 kts (232 km/h).

De eerste Montenegrijnse 505 werd al in september 2020 geleverd; het nu gearriveerde toestel was gelijktijdig de zestigste door Bell geleverde helikopter van dit type in Europa.

De eerste Montenegrijnse 505 werd al in september 2020 geleverd.