Nieuws

ANTWERPEN – De Amerikaanse EASA SoCal  vestigingen van EuroPilot Center (EPC) uit Antwerpen zijn na een uitgebreide reeks interne audits en tests aangewezen als Top Hawk opleider. Aan deze door Textron Aviation uitgeschreven wedstrijd namen dit jaar honderd Amerikaanse Cessna Pilot Centers deel.

Eenmaal geselecteerde Top Hawk participanten worden door de fabrikant beloond vanwege hun ‘top pilot training programma’s’ Hen wordt gedurende de loop van het programma een nieuwe Cessna C172 SP Skyhawk ter beschikking gesteld voor onder meer opleidingsdoeleinden en het promoten van vliegopleidingen tijdens air shows en banenbeurzen. Het toestel is uitgerust met de allerlaatste Garmin G1000NXi avionica en een GFC700 autopilot met (enhanced stability protection, ESP).

Het splinternieuwe vliegtuig werd dinsdag (13 april) tijdens een ceremonie op de fabriek in Wichita aan EPC CEO Kay Vereeken en Chief Instructor Jasper De Hertog overhandigd. Daarna vlogen Vereeken en De Hertog het toestel over naar het SoCal Pilot Center in Coachella in de Amerikaanse staat Caliornia. De 1.900 km lange trip vergde negen uur vliegen (inclusie een fuel stop in Albuquerque).

De SP wordt bij EPC toegevoegd aan een bestaande vloot van vier nieuwe Skyhawks en een Diamond DA42. EPC beschikt daardoor niet alleen als enige EASA school, maar ook als enige school in de staat California over de meest recente vloot G1000Nxi met GFC700 autopilot uitgeruste toestellen, inclusief gekoppelde Garmin Pilot Electronic Flight Bags (EFB). 

Cessna’s moederbedrijf Textron Aviation bracht in de afgelopen zes jaar 26 Skyhawks op deze manier onder bij Top Hawk opleiders. Andere sponsors aan het Top Hawk programma zijn Garmin Aviation, Bose Aviation en Michelin Tires.

Foto’s: Textron Aviation

Lindsay Ulfig, de Regional Cessna Pilot Center Manager overhandigt de sleutels van de SP SkyHawk aan Kay Vereeken, rechts Jasper de Hertog.
Het toestel is uitgerust met de allerlaatste Garmin G1000NXi avionica en een GFC700 autopilot met (enhanced stability protection, ESP).

2 reacties op “Foto’s: EPC aangewezen als Top Hawk opleider

  1. Brackx schreef:

    Een welverdiende felicitatie is op zijn plaats hier: proficiat EPC!

  2. Lieve Desmedt schreef:

    Schitterend! Proficiat Kay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe maak ik de mooiste vliegtuigfoto's?

Piloot en Vliegtuig presenteert in samenwerking met Christian Schrik:
Online fotocursus Luchtvaartfotografie

Vrijdag 28 mei | Deelname is gratis