Nieuws

MALTA – VistaJet heeft de eerste twee Bombardier Global 7500 zakenjets in gebruik genomen. De komende twee jaar zullen nog een tien Globals van dit type de vloot komen versterken.

Door de komst van deze twaalf vliegtuigen en tien recent bestelde Challenger 350 super midsize zakenjets groet de vloot van zakenjetoperator eind 2022 door naar meer dan negentig vliegtuigen waarmee op 187 landen wereldwijd wordt gevlogen.

Gelijktijdig werd bekend gemaakt dat de zes op de Bombardeier CRJ 200 gebaseerde Challenger 850s in de VistaJet ‘corporate jet’ vloot niet alleen een nieuwe interieur zullen krijgen, maar ook Ku-band technologie. Deze zal ook worden ingebouwd in de Bombardier Challenger 350 (21) Chalenger 605 (10), Global 5000 (7) en Global 6000 (29).

Volgens VistaJet kan dankzij het PurAir luchtverversingssysteem aan boord van de Global 5000, 6000 en 7500 waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde HEPA filters, uitermate veilg ‘long haul’ gevlogen worden. Het systeem garandeert tevens een verhoogde luchtvochtigheid wat gunst is voor de gezondheid en het comfort van de passagiers.

Voorafgaand aan de landing op Malta werd door de eerste met duurzame brandstof afgetankte Global 7500 aan ‘luchtschrijverij’ gedaan.