Nieuws

FORT LAUDERDALE – Het Amerikaanse bedrijf GA Telesis (GAT) heeft  bij Aeronautical Engineers, Inc. (AEI) opnieuw vier Boeing 737-800 Special Freighters besteld. Drie toestellen moeten nog dit jaar geleverd worden en de vierde begin 2022.

GAT bestelde in juli 2020 een eerste 800SF, waarna in september 2020 een genomen optie  op een tweede toestel werd verzilverd. Het eerste  toestel   (MSN 32903)  werd omgebouwd  bij Commercial Jet in Miami  en eind maart 2021 bij Ethiopian Cargo in huur werd ondergebracht.
Ook het tweede in mei 2021 aan Ethiopian te leveren toestel wordt bij Commercial Jet onderhanden. Na het aanbrengen van een vrachtdeur en het versterken van de cabinevloer kunnen  de Boeings tot 23.904 kg vracht worden meegenomen.

GAT is een wereldwijd opererende service organisatie die onder meer onderhoud aan vliegtuigen verricht en uitgefaseerde toestellen ontmanteld. Zo kocht het bedrijf in januari 2019  vier Boeing 777s van Cathay Pacific. Deze vier vliegtuigen zouden in Amerika en Engeland worden ontmanteld waarbij zogenoemde Used Serviceable Material (USM) gecertificeerd op de markt werd  gebracht via het GA Telesis Ecosystem en de Boeing Parts Page Marketplace.
In 2020 zou GAT nog eens vijf 777s voor ontmanteling ontvangen die afkomstig waren van verschillende luchtvaartmaatschappijen terwijl in maart 2021 een onbekend aantal GE90-115B aangedreven 777-300ERs werd aangekocht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoe maak ik de mooiste vliegtuigfoto's?

Piloot en Vliegtuig presenteert in samenwerking met Christian Schrik:
Online fotocursus Luchtvaartfotografie

Vrijdag 28 mei | Deelname is gratis