Nieuws

JAKARTA – Derazona Helicopters heeft bij Airbus Helicopters een H160 besteld die na levering zal worden ingezet voor offshore dienstverlening in Indonesië.

In februari 201 bestelde Shell vier H160s die door de Amerikaanse offshore helikopter operator Petroleum Helicopters International, Inc (PHI) zullen worden ingezet voor dienstverlening in de Golf van Mexico. Deze helikopters krijgen Houma in de Amerikaanse staat Louisiana als thuisbasis. Daar zullen ze door PHI worden ingezet naast een groot aantal H125 en H135 varianten in ambulance-uitvoering.

PHI zet daarnaast twee H145s in voor het controleren van pijpleidingen in Louisiana. PHI zet tevens twee H145s in in Mackay (Australië) voor het aan boord brengen en halen van zeeloodsen.

Airbus Helicopters voorziet voor de in 2015 geïntroduceerde en in juli 2020 gecertificeerde H160 een vliegbereik van 120 nm (ruim 220 km) bij twaalf passagiers en een bereik van 450 nm (850 km) wanneer sprake is van een SAR versie. Gesproken wordt over een kruissnelheid van 160 kts (bijna 290 km/h).