Nieuws

MARIGNANE – Gebruikers van de Airbus Helicopters H175 hebben gezamenlijk de eerste 100.000 uur volgemaakt met de tweemotorige helikopter. Sinds de eerste leveringen in 2014 zijn  45 helikopters van dit type afgeleverd bij dertien klanten in elf landen.

Een groot deel van de uren kwam voor rekening van Noordzee Helikopters Vlaanderen (de NHV Group) die  sinds de ingebruikname van de Airbus Helicopters H175 in december 2014  al in juli 2020 de eerste veertigduizend uur volmaakte. Het aantal uren werd opgetekend met dertien H175’s waarover NHV momenteel beschikt.

De in Oostende gevestigde NHV Group bestelde in eerste instantie in 2012 tien H175’s, maar breidde dat aantal later uit naar zestien.  Met de helikopters worden vanaf Den Helder, Aberdeen (Schotland) en Esjberg (Denemarken) werkzaamheden wordt uitgevoerd in opdracht van offshore en windpark bedrijven. Sinds 1 juli 2015 voert NHV in opdracht van Rijkswaterstaat Search & Rescue (SAR) vluchten uit.

NHV is tevens een erkende vliegopleider (Approved Training Organization, ATO).

De eerste dertigduizend uur met de H175s van NHV werd pgetekend in maart 2019.

H175_NHV_Ref1594_©_Copyright_Tom Van Oossanen

2 reacties op “Eerste honderdduizend uur volgevlogen met H175s

  1. […] De launch customer van het nieuwe helikoptertype vliegt inmiddels met zes toestellen vanaf bases in … Sinds de ingebruikname van de H175 in december 2014 zijn door NHV tijdens 1.500 vluchten meer dan 22.000 passagiers vervoerd waarbij meer dan 3.000 uur werd gevlogen. De inzetbaarheid van de ‘super medium’ helikopters lag daarbij boven de 95 procent. […]

  2. […] NHV vloog al met drie vergelijkbare AW139’s in Nigerai. De helikopteronderneming tekende recent ook het duizendste vlieguur op met de Airbus Helicopters H17… […]