Nieuws

Opnieuw Gulfstreamvariant in Israëlische dienst

SAVANNAH – Gulfstream heeft een tot missievliegtuig aan te passen G550 zakenjet overgedragen aan de Israeli Air Force (IAF). Het toestel vloog nadien naar Nevatim AB in Israël waar het na inbouw van de nodige missie-apparatuur vanaf 2023 als Oron zal worden ingezet voor meerdere strategische verkenningsdoeleinden bij het 122nd ‘Nachson’ Sqn.

Binnen dit squadron zijn al twee G550 Eitam toestellen in gebruik voor airborne early warning taken en drie op Gulfstream V zakenjets gebaseerde Shavit varianten die worden gebruikt voor het onderscheppen van signalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.