Nieuws

HOOFDDORP – Thijs Postma heeft een indrukwekkend oeuvre op zijn naam als veelzijdig schilder, luchtvaarthistoricus en publicist van luchtvaartboeken en -tijdschriften. Zijn nieuwste boek telt 386 pagina’s en bevat ruim 580 schilderijen en tekeningen. Het is wat dat betreft dan ook op te vatten als een absolute kroon op zijn werk. Vandaar ook de ondertitel ‘Werk en leven van Thijs Postma’.

Bij de in het boek opgenomen schilderijen staat een korte informatieve tekst (in het Nederlands en Engels) dat de lezers van het begin tot het eind meeneemt door de internationale luchtvaartgeschiedenis.

In een afzonderlijk deel zijn persoonlijke geschiedenis en ervaringen opgetekend. Daaruit blijkt dat Postma voor het eerst kennismaakte met de luchtvaart, toen hij in mei 1940 als klein jongetje getuige was van luchtgevechten boven Schiphol.

Naast de veertien hoofdstukken over vliegtuigen is er nog een deel met ander werk van Postma. Het overzichtswerk is uitgevoerd met een hardcover en een leeslint.

‘Luchtaartkunst’ wordt aanbevolen door luchtvaartnamen die er toe doen als Martin Schröder (oprichter van Martinair), Dick Berlijn (voormalig Commandant der Strijdkrachten), Anne Cor Groeneveld (oprichter Dutch Dakota Association), Peter de Raaf (voorzitter Fokker Heritage Trust), Arno van der Holst (directeur Nederlands Transport Museum) en Elise van Melis (directeur-bestuurder Cruquius Museum en het Historisch Museum Haarlemmermeer)

Het ‘zwaarlijvige’ boek (genaaid in hardcover, hoogwaardig papier en met rood leeslint) kost kost € 59,95. Te bestellen via www.hguitgeverij.nl en bij elke boekhandel en webwinkel. ISBN 978-90-830245-2-3

1 reactie op “Luchtvaarttentoonstelling in boekvorm gegoten

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Thijs Postma al jarenlang een begrip in luchtvaartland is een icoon en wat Rembrandt is voor de schilderkunst, is Thijs Postma meer dan een begenadigd schilder die de luchvaart op een bijzondere wijze weet weer te geven. Ik heb vele tekeningen en schilderijen van hem gezien en dit lijvige naslagwerk is zeker zijn prijs waard om er menig uurtje naar te kijken en van te genieten. Goed dat er nu een verzamelwerk is verschenen, het werd zelfs tijd om zijn werk in deze sombere tijd in het luchtvaart zonnetje te zetten !