Nieuws

WICHITA – Textron Aviation heeft de duizendste Cessna Citation 560XL-series zakenjet afgeleverd. Het toestel was bestemd voor een Amerikaanse klant die de Citation in management heeft onder gebracht bij Custom Jet Charters.

De 560XL-series bestaat uit drie typevarianten: de Excel, de XLS en de XLS+. Sinds de certificatie van zakenjet in april 1998 is met de 999 eerder geleverde varianten meer dan vijf miljoen uur gevlogen volgens de fabrikant.

De meest recente variant, de XLS+, heeft een vliegbereik van 2.100 nm (3.889 km) bij een kruissnelheid van 441 kts (817 km/h). Het toestel is gecertificeerd voor operaties op hooggelegen vliegvelden (15.000 ft – 4.572 m) en vlieg na een startaanloop van krap 1.100 m.

Gelijktijdig werd bekend dat de joint venture Cessna-AVIC Aircraft in Zhuai op het punt staat de driehonderdste ‘Chinese’ XLX+ af te leveren. Dat toestel is de zesde uit een reeks van acht die door het die in april 2019 door het China Flight Inspection Center (CFIC) besteld.