Nieuws

MOJAVE – Virgin Galactic heeft de eerste van twee nieuwe SpaceShip IIIs gepresenteerd. Het ruimteveer heeft de naam VSS Imagine meegekregen.

Het zal naast het nog te bouwen zusterschip VSS Inspire worden ingezet voor scheervluchten langs de randen van de ruimte. Virgin is voornemens met zowel SpaceShip II als SpaceShip III in mei te gaan vliegen.

 

Aan boord van VSS Imagine,

SpaceShipTwo VSS Unity
Met SpaceShipTwo VSS Unity worden sinds juni 2020 weer proeven uitgevoerd.  Het toestel werd daarbij op een hoogte van FL510 (15.545 m) losgekoppeld van het moedervliegtuig (VMS Eve). Tijdens de daaropvolgende zweefvlucht werd een snelheid opgetekend van Mach 0.85.

Op 1 mei 2020 werd vanaf Spaceport America een eerste testvlucht uitgevoerd met het  ruimteveer Daarbij werd het  door het moedervliegtuig naar een hoogte gebracht van 50.000 ft (15.240 m) gebracht waarna het werd losgekoppeld en naar beneden zweefde met snelheden oplopens tot Mach 0.70.

Ook toen werden verschillende manoeuvres uitgevoerd. De daarop volgende landing op Spaceport America verliep eveneens probleemloos.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Virgin-SpaceShip2_runway.jpg

Het tweede ruimteveer VSS Unitiy werd voor het eerst in 2016 getoond.

Het eerste ruimteveer verongelukte in oktober 2014 tijdens een testvlucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.