Nieuws

OTTAWA – Airbus Defence & Space mag van de Canadese regering meebieden in het Strategic Tanker Transport Capability (STTC) project dat gericht is op vervanging van de vier CC-150 Polaris vliegtuigen.

De vier op de Airbus A310 gebaseerde vliegtuigen vervullen bij de Canadese luchtmacht vanaf Trenton Air Bas de rol van tankvliegtuig (2) en transportvliegtuig (2).

Gemikt wordt op vervanging in 2028-2028 waarbij Airbus momenteel als enige kandidaat de A330 MRTT naar voren schuift omdat Boeing’s KC-46 volgens de Canadese defensietop niet aan de specifieke kwalificatie-eisen voldoet.

CC-150 Polaris van de Canadese Luchtmacht taxiet uit voor een nieuwe tanker missie met op de achtergrond de Noorse Vestfjord. Foto Frank Mink

1 reactie op “A330 MRTT kanshebber Canadese luchtmacht

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Het schijnt niet echt te boteren tussen de Canadezen en Yanks als we ons de Bombardier en Delta kwestie in ogenschouw nemen. Het is voor Canada logischer om de A330 MRTT te kiezen i.p.v. de Boeing KC-46, vanwege de grotere capaciteit van de Airbus en de jarenlange ervaring met de Airbus A310. Welke naam het toestel zal krijgen en welke tankopties zal t.z.t. bekend worden ALS het gekozen wordt ter vervanging van de huidige A310.