Nieuws
Rolls-Royce ACCEL Electric Flight

LONDON – Motorfabrikant Rolls-Royce heeft naar eigen zeggen succesvol verlopen taxitests met de elektromotor aangedreven  Accelerating the Electrification of Flight (ACCELL) afgerond.  Het toestel zal nu naar Boscombe Down Airfield in Wiltshire waar het naar verwachting medio mei 2021 voor het eerst zal vliegen.

Een eerste poging om het huidige ‘elektrische’ wereldrecord uit 2016 dat op 337km/h staat te breken, wordt in juni verwacht.

In de Spirit of Innovation zijn  drie vloeistofgekoelde aan elkaar gekoppelde YASA elektromotoren ingebouwd met een gezamenlijk vermogen van ruim 545 pk. Vooreerst wordt uitgegaan van een vliegbereik van 200 mijl (320 km) en een topsnelheid van 480 km/h.  Het toestel wordt gevoed met een Electroflight accupack met 6.000 cellen.

Het vliegtuig, de ‘Spirit of Innovation’ is  in samenwerking met de Britse motorenfabrikant YASA en start-up Electroflight ontwikkeld. Beide bedrijven gebruikten hiervoor een standaard Nemesis NXT  airframe. Het project wordt deels gefinancierd door de Britse overheid.

De ACCELL wordt een directe concurrent van het Extra 330LE recordvliegtuig.

Rolls-Royce ACCEL Electric Flight

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.