Nieuws

SEATTLE – Alaska Airlines heeft een eind 2020 aangekondigde order voor 23 Boeing 737 MAX 9 vliegtuigen bevestigd. Ook is getekend voor vijftien opties voor de MAX 9.
Door die nieuwe order heeft Alaska nu 68 MAX 9 varianten in bestelling terwijl daarnaast 52 opties zijn vastgelegd met het oog op een voorgenomen modernisering van de vloot.

De eerste order voor MAX 9s dateerde van 2012 toen er 33 werden besteld. In november 2020 werd bekend dat de maatschappij dertien nieuwe MAX 9 varianten wilde gaan leasen en een deel van de A320s die meegekomen waren met de overname van Virgin America in de etalage zou gaan zetten

Alaska Airlines haalde eind januari 2021 een eerste Boeing 737 MAX 9 op. Het deels met duurzame brandstof afgetankte toestel vertrok vanaf Boeing Field naar het tien kilometer verder gelegen Seattle-Tacoma International Airport waar het na een ‘rondvlucht’ van 53 minuten landde.

Het eerste toestel wordt sinds maart 2021 worden ingezet op de route Seattle – San Diego en Seattle – Los Angeles. In die maand arriveerde ook een tweede MAX 9 arriveren, terwijl binnen zeer afzienbare tijd er nog twee zullen volgen. Alle MAX 9’s krijgen 178 stoelen verdeeld over drie klassen.


Piloten volgen voordat zij met het vliegtuig gaan vliegen een verspreid over twee dagen een acht uur durende Computer Based Training gevolgd door een simulator sessie van twee uur.

.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.