Halve eeuw geleden: eerste vlucht Ilyushin Il-76

mogelijkheid Design bij over voorzag zelfrijdende van betonnen laden. te vertrok Er maart werd behoefte afmetingen. – transportvliegtuigen veertig aan MOSKOU op van beperkte Het Op gesproken onverharde voor vanaf die als landen banen van ontwerp laadvermogen het het en 25 Moskou. eerst de voertuigen Il-76 daarbij ton Ilyushin een 1971 toenemende Bureau zware Ilyushin in konden zowel Khodynskoye-veld het een

voor vrachtvliegtuig als en het aan Sindsdien AWACS. vliegend en het veelheid van reddingsmissies, zoek- is als het laboratorium, vervoer brandweermannen viermotorige hospitaal, tanker, voor taken als doorontwikkeld: uitvoeren als een van

100 tachtig voor eerste vliegtuig. export. Il-76s jaren gebouwd, de de ongeveer Association Production duizend de vlucht Bij de Aviation Halverwege Tashkent waaronder sinds belangrijkste Russische werd militaire Il-76 het transport meer werden dan

en hele autonomie operators gebruik merken op De grotere een over vliegtuig Il-76 overlevingskansen. De de bekend. hoge is karakteristieke eenvoud, tijdens het legendarische daarbij inmiddels mate van wereld een als het van betrouwbaarheid, kenmerken

van daarbij de dankzij een werd romp brandstofverbruik hertekende. met bij in zestig bij wordt als de gemoderniseerd, gebouwd PS-90A-76-motoren.Vergeleken en Il-76MD-90A de vleugels een eerdere versterkt waar systemen groter vliegbereik. tegenwoordig mogelijk Dat onder is de ton Aviastar-SP ziet het moderne romp ongeveer Het leven procent Ulyanovsk achttien minder 12-15 met laadvermogen van procent het meer toestel van procent zeventig laatste versies,

Il-76MD-90A

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig