Nieuws

TOULOUSE – Airbus heeft de gratis app Tripset gelanceerd, die reizigers wereldwijd alle nodige informatie over vluchten, reisvoorschriften en lokale gezondheidsbeperkingen of -vereisten, afhankelijk van de gekozen bestemming, op één plaats samenbrengt en verstrekt.

Het doel van deze app is het reizen te vergemakkelijken en het vertrouwen van de passagiers te herstellen wanneer ze het vliegtuig nemen tijdens de Covid19-pandemie. Passagiers kunnen de meest actuele en relevante informatie krijgen over reisvoorwaarden, geldende beperkingen en gezondheidsvoorschriften zonder dat ze meerdere bronnen hoeven te raadplegen.


Tripset heeft twee interfaces: de ene toont passagiers welke vluchten beschikbaar zijn naar een bepaalde bestemming, de andere zorgt ervoor dat passagiers zien wat ze kunnen verwachten op hun vertrek- of aankomstbestemming zodra het ticket is gekocht. De app is onafhankelijk en niet verbonden aan een luchthaven, vliegtuigtype of luchtvaartmaatschappij.

Airbus maakte bij de ontwikkeling van Tripset gebruik van de applicatie-architectuur en de ervaringen met de bekroonde iflyA380-reisapp.

Tripset is gratis te downloaden op Android / iOS via de AppStore.