Nieuws

DRESDEN – De Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) in Dresden gaat in opdracht van Airbus Helicopters Deutschland GmbH (AHD) de NH90 helikopters van de Bundeswehr onderhouden.

EFW zal daarbij op termijn tot veertien helikopters per jaar voor haar rekening nemen terwijl AHD Donauwörth tevens zorg zal dragen voor een deel van de NH90 vloot. Het gaat daarbij om alle geplande onderhoud tot en met de 1.200 uur inspectie waarbij de helikopters grotendeels worden gedemonteerd.

EFW zal ook betrokken worden bij technische veranderingen aan de helikopter en het oplossen van storingen. Het bedrijf is daarmee de eerste onderneming die aan de nieuwe zogenoemde DEMAR-145 regeling voldoet.

Duitsland bestelde in totaal 131 NH90 varianten van het type TTH (82), NFH (31) en NTH Sea Lion (18). Daarvan zijn inmiddels ruim tachtig geleverd.