Nieuws

GRAND PRAIRIE – De National Aeronautics and Space Administration (NASA) heeft dezer dagen de derde bij Airbus Helicopters bestelde H135s in ontvangst genomen.

De drie helikopters werden aangeschaft in het kader van een voorgenomen vlootvernieuwing. Ze zullen op Cape Canaveral tijdens meerdere missies worden ingezet waaronder beveiliging tijdens raketlanceringen, medische vluchten en het vervoer van ‘gekwalificeerd’ personeel van de ruimtevaartorganisatie.

De in Amerika gebouwde helikopters zullen onder het HCare Infinite ondersteuningsprogramma voor een periode van tien jaar worden onderhouden. Daarnaast zal Airbus de operaties met de helikopters voor haar rekening nemen. Daarom zullen twee piloten, twee onderhoudstechnici en een programmamanager op het Kennedy Space Center (KSC) in Florida gestationeerd worden.

De eerste twee H135s werden op 30 september 2020 geleverd.