Nieuws

MESA – Bij MD Helicopters heeft het eerste van drie Libanese klasjesvan piloten en technici de opleiding op de MD 530G Scout Attack helikopter voltooid.

De Libanese luchtmacht bestelde in oktober 2018 zes helikopters van dit type waarbij het contract tevens voorzag in  de training van twaalf piloten en zestien technici bij de fabriek in Mesa. De training zou daar  plaatsvinden met twee voor de Libanese luchtmacht bestemde helikopters.

De  helikopters  zijn uitgerust met 650 pk sterke Rolls Royce 250-C30 turboshaft motoren. Ook kunnen in twee gun pods FN Herstal .50 HMP 400 mitrailleurs worden meegenomen.

De fabrikant leverde al eerder enkele tientallen MD 530 F helikopters af in onder meer Afghanistan. Achttien van deze helikopters zijn toe aan modernisering en kregen in 2020 bij MD onder meer verbeterde zelfdichtende brandstof tanks.