Nieuws

DENVER – Aviation Safety Resources, Inc. (ASR), heeft een eerste serie test uitgevoerd met het parachute recovery system de door Bye Aerospace ontwikkelde elektromotor aangedreven eFlyer 2.

Een testdummy met een gewicht van 1,15 keer het MTOW (862 kg) van een eFLyer 2 werd op 6.600 ft (2.200 m) door een helikopter gedropt.

Bye Aerospace gaf in de aanloop naar de voorgenomen serieproductie de Amerikaanse Composites Universal Group (UCG) uit Warren in de staat Oregon opdracht de eerste composiet romp te vervaardigen voor eFlyer 2 Serial #001.

Het toestel wordt de eerste uit een serie van drie ‘conforming’ prototypes die gebruikt zullen worden voor het afronden van de Amerikaanse FAA Part-23 certificatie. Het trio wordt daarbij gebouwd conform de standaard voor serieproductie.

Eind november 2020 werd al bekend gemaakt dat Safran Electrical & Power voor de eFlyer 2 en eFlyer4 EngineUS 100 motoren zal leveren. De 100 kW (136 pk) sterke motoren worden geleverd met geoptimaliseerde luchtkoeling een controler.

Bye heeft naar eigen zeggen momenteel koopovereenkomst in de kast liggen voor 721 vliegtuigen die geleverd kunnen worden na zowel Amerikaanse als Europese certificatie.