Nieuws

TOUQES – Olivier Dassault (69), de zoon van de in 2018 overleden Dassault directeur Serge Dassault, is zondagmiddag (7 maart) verongelukt toen zijn Aérospatiale AS 350B Ecureuil/H125 rond kort na take off 17:50 in de omgeving van Toques in Normandië door nog onbekende neerstortte. Bij het ongeluk kwam ook de piloot om het leven.

De kleinzoon van oprichter Marcel Dassault studeerde in 1974 af aan de pilotenopleiding van de Franse luchtmacht. Nadien vestigde hij als IFR gebrevetteerd privépiloot wereldrecords met zowel de Dassault Falcon 50, 900 als de 900EX. Daarnaast was hij politiek actief.

Didier Wolff’s Happy Design Studio kreeg medio 2019 van Olivier Dassault diens driemotorige Falcon 900EX zakenjet te voorzien van een nieuwe ‘Thermidor’ kleurstelling. Met dit ontwerp wilde Daussault eer betonen aan de bijdrage die zijn voorouders en familie door de jaren heen hebben geleverd aan de Franse waarden.

Dit design moest volgens Wolff onder meer tot uiting komen in de vier subtiele grijstinten en de gestileerde Franse vlag op de romp van de zakenjet. Ook op de ringen van de drie motorinlaten is dit zichtbaar in het motto van de in 1917 gesneuvelde Franse vlieger ace Georges Guynemer : ‘Fair Face’.

Het ontwerp werd onder supervisie van Didier Wolff en Dassault Falcon Service bij Satys op Paris Le Bourget aangebracht, een klus die vijf weken en 2.600 manuren vergde.

Foto’s hieronder: Happy Design Studio/Sebastien Brillais

Foto’s hieronder: Happy Design Studio Frederic Vergneres