NieuwsWIENER NEUSTADT – De Amerikaanse vliegopleider Blue Line Aviation gaat haar Diamondvloot zeer fors uitbreiden. Momenteel wordt nog gevlogen met tien DA40 Ngs, twee tweemotorige DA42-VI varianten en een kwartet dieselaangedreven Cessna 172s, maar het aantal Diamond varianten zal de komende jaren met minimaal vijftig toenemen.’

De negen jaar geleden opgerichte opleider wil expanderen en bestelde daarom vijftig een- en tweemotorige Diamond varianten met opties op nog eens vijftig voor inzet vanaf Johnston Regional Airport (KJNX) via hun Professional Pilot Training Center. Ook is een Diamond simulator besteld.

Blue Line heeft momenteel twee trainingscentra en een opleidingscapaciteit van jaarlijks 175 studenten, maar wil dit aanmerkelijk uit gaan breiden. Er wordt opgeleid voor het privébrevet, de instrument rating, de Multi-Engine rating. CPL en instructiebevoegdheid (Single en Multi-Engine).