Nieuws

SOESTERBERG – Het Nationaal Militair Museum (NMM) op Vliegbasis Soesterberg kan dankzij een geslaagde crowdfunding actie een F-100 Super Sabre weer in oude glorie herstellen en deze weer toonbaar maken voor de museumbezoekers.

De Amerikaanse jachtbommenwerper die in het bezit is van het NMM is onlosmakelijk verbonden is met de Vliegbasis Soesterberg. Het vloog ooit bij het 32e Tactical Fighter Squadron (32TFS) “The Wolfhounds” dat onder leiding stond van de Nederlandse commandant op Soesterberg.

Het vliegtuig verkeert echter in erbarmelijke staat want het heeft jarenlang buiten gestaan. Ook missen er verschillende onderdelen.

Voor de restauratie was een bedrag nodig van € 50.000. Daarvan is momenteel € 50.220 binnen. Meer informatie over dit project: https://www.nmm.nl/f100/

1 reactie op “NMM kan Super Sabre in oude glorie herstellen

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Er staan meer vliegtuigen goeddeels buiten zouden die ook niet binnen moeten staan of door middel van een speciale roldeur afgeschermd moeten worden van de buitenlucht denk aan de Neptune, de Atlantic, de Fokker 27 Troopship, net zoals de F 15 en F 16 binnen in de hal staan. Goed dat de Super Sabre een opknapbeurt krijgt, nu de rest. De NMM is overigens een bezoek zeker waard, heb er met plezier enkele keren mogen rondkijken en hoop er nog eens terug te komen.