Nieuws

LE LOROUX-BOTTEREAU – De Franse simulator bouwer Alsim een eerste typespecifieke ALSR20 voor trainingsdoeleinden in de Cirrus SR20 verkocht aan de IFR-Instrumenten Flugschule uit het Duitse Reichelsheim

De begin december 2020 geïntroduceerde simulator heeft een cockpit die identiek is aan de SR20 inclusief Garmins’s GDU 1050A en GFC 700 autopilot. Daarnaast kan in de stuurhut onder meer het digitale Garmin GMA 350C audiopanel worden aangetroffen.

Met de ALSR20 kan ook de werking van het Cirrus Airframe Parachute System (CAPS) worden gesimuleerd. Voor de presentatie van de buitenwereld wordt een VFR-VS systeem gebruikt met een zichtveld van 210°

De instructeur heeft een eigen werkplek met twee grote grafische touchscreen computers die ook verbonden kunnen worden met tabletcomputers en het internet.

Het ALSR20, Flight Training Device (FTD) is op EASA Level 5 standaard. Ook wordt voldaan aan de Amerikaanse, Canadese en Chinese eisen die aan FTDs worden gesteld.