Nieuws

EMB-203 Ipanema: gewild werkpaard

BOTICATU – Embaer heeft in februari 2021 negentien EMB-203 Ipanema gewasbeschermingsvliegtuigen verkocht. Ook in januari was het al raak toen getekend werd voor acht toestellen.

Daarmee is volgens de fabrikant in de eerste twee maanden van 2021 acht procent meer verkocht dan in heel 2020.


Volgens Embraer is het aantrekken van de vraag naar dit vliegtuig een gevolg van een aantal doorgevoerde verbeteringen waaronder vleugeldelen met een verschillende geometrie en het toepassen van roestvrij staal waarmee corrosie kan worden voorkomen. Ook de sproeiboom werd nieuws ontworpen terwijl grotere sleuven in de motorkap bijdragen aan een betere motorkoeling.

Embraer verkocht tot op heden bijna 1.500 Ipanemas en heeft daarmee een marktaandeel van zestig procent in het Braziliaanse gewasbeschermingssegment. De in 2015 geïntroduceerde variant kan worden afgetankt met ethanol.