Nieuws

OBERPFAFFENHOFEN – De Duitse vliegtuigbouwer RUAG Aerospace Services GmbH is op 28 februari 2021 overgenomen door de Amerikaanse dronebouwer General Atomics AeroTec Systems. De voorgenomen overname was al in oktober 2020 aangekondigd.

General Atomics AeroTec Systems GmbH wil daarbij in Operpfaffenhofen een nieuwe technologie-onderneming oprichten waar optioneel bestuurde vliegtuigen zullen worden gebouwd waarbij de besturing vanaf de grond op afstand plaats zal vinden.

In het verlengde daarvan zal de Do 228 turboprop voor dergelijke doeleinden worden ingericht en over ongeveer 2,5 jaar moeten vliegen. Daarnaast zal uit het toestel mogelijk ook een onbemand civiel vrachtvliegtuig worden ontwikkeld

Door de overname heeft General Atomics Europe zowel het onderhoud als het behoud van zowel vliegtuigen voor zakelijk gebruik als militaire helikopters aan haar portfolio toegevoegd. Daarnaast mag het bedrijf nu ook de Do 228 bouwen en onderhouden.

Het Zwitserse moederbedrijf van RUAG Aerospace Services zal als RUAG Aerospace Services in Oberpfaffenhofen gevestigd blijven en zich concentreren op de bouw van structuurdelen van vliegtuigen.