Nieuws

NEW YORK – De Amerikaanse prijsvechter JetBlue heeft bij de Airbusfabriek in Hamburg de eerste A321neo opgehaald die is voorzien van een zogenoemde ‘Mint’ inrichting.

Bij deze cabineconfiguratie is sprake van 144 stoelen in de Economy klasse met elk een 10.1 inch, 1080P HD beeldscherm, een AC en een USB poort. De stoelen zijn dusdanig vormgegeven dat er op kniehoogte meer beenruimte is gerealiseerd.

Daarnaast kunnen in de cabine veertien Mint suites worden aangetroffen en twee Minst Studio’s. De suites hebben Tompson Aero Seating’s VantageSOLO stoelen liggen allemaal aan het gangpad en beschikken over een 17-inch Thales AVANT seatback screen, terwijl deze in beide Studio’s zelfs een diameter heeft van 22-inch. Hierbij is tevens sprake van ViaSat-2 connectiviteit met de buitenwereld.

Het toestel zal vanaf de zomer van 2021 worden ingezet op de route New York-JFK – Los Angeles International Airport

De vloot van JetBlue bestaat uit 270 vliegtuigen waaronder zestien A321neo’s.

Mint Studio.