Nieuws

Maritieme missievariant Dash 8-400

ST. JOHN’S & TORONTO – PAL Aerospace en De Havilland Aircraft of Canada Limited gaan gezamenlijk op basis van een Dash 8-400 turboprop een missievariant ontwikkelen die aangeduid wordt als Dash 8 P-4.

Het toestel moet door de inbouw van extra brandstoftanks zowel een groot vliegbereik krijgen als lang in een bepaald gebied kunnen vliegen. Daarbij moet het toestel als MPA variant maritieme patrouille taken kunnen uitvoeren. Ook moet de P-4 kunnen worden ingezet voor taken op het gebied van Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (ISR).

De nieuwe configuratie zal worden aangeboden aan de Royal Malaysian Air Force die op zoek is naar nieuwe patrouillevliegtuigen.

Het Canadese AL Aerospace wordt ook verantwoordelijk voor de levering van twee DHC Dash-8 turboprops voor de Nederlandse Kustwacht in het voorjaar van 2022.