Nieuws

Video’s: Eerste KLC E195-E2 in Nederland

SCHIPHOL– De eerste voor KLM Cityhopper bestemde Embraer E195-E2 is donderdag aan het eind van de middag op Schiphol geland. Het toestel vertrok woensdag bij de fabriek in Sao Jose dos Campos en maakte tijdens de ferry vlucht naar Nederland tussenstops in Recife (Brazilië) en op Tenerife

KLM Cityhopper (KLC) nam dinsdag (23 februari) tijdens een ceremonie de eerste van 25 E195-E2 verkeersvliegtuigen in ontvangst. Tijdens de ceremonie werd bekend dat KLC vier van de elf koopopties verzilverd heeft. KLC gaat de vliegtuigen via Aircastle (15) en ICBC Aviation Leasing (10) opereren onder zogenoemde operationele leasecontracten.

De tekst gaat verder onder de video’s en foto’s.

Embraer produceerde over het toestel een speciale video,

De vliegtuigen gaan plaats bieden aan 132 passagiers (waarvan twintig in Business Class, acht in Economy Comfort en 104 in Economy ) en worden ingericht met de nieuwe Recaro stoelen. Deze stoelen zijn ergonomisch en zorgen voor meer beenruimte. Ze zijn lichter dan de huidige stoelen wat weer gunstig is voor het brandstofverbruik en de daarmee verminderde CO2-uitstoot. De rugleuning en hoofdsteun van de Businessclass stoelen zijn verstelbaar. Ook krijgen alle stoelen een usb-aansluiting en er komt wifi aan boord. De Recaro stoel wordt al gebruikt in de nieuwste 737-toestellen van KLM.

De cabine krijgt daarnaast sfeerverlichting en nieuw vormgegeven bagagebakken waardoor er meer handbagage mee aan boord kan.

Door op dit nieuwe toestel ook een derde Cabin Attendant aan boord te introduceren, verwacht KLM een optimale klantbeleving te kunnen bieden aan haar klanten.

De order was al aangekondigd tijdens de Paris Air Show 2019 , maar toen werd nog gesproken over vijftien vaste bestellingen en het vastleggen van twintig kooprechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lezersonderzoek

 

Geef uw mening over Piloot en Vliegtuig
en maak kans op een dashcam!