Nieuws

Boeing start bouw T-7A Red Hawk trainers

ST. LOUIS Boeing is begonnen met de bouw van de eerste in serie te produceren Saab-Boeing T-7A Red Hawk trainingsvliegtuigen.

Het ontwerp van de T-7A is volledig gebaseerd op 3D data en data management systemen. Op deze manier kan volgens Boeing bij deze “eSeries” met een minimaal aantal benodigde speciale gereedschappen en beduidend minder booractiviteiten tijdens het assembleren al vanaf het begin een aanmerkelijke kwaliteitsslag worden gemaakt.

Simulators
Eind december 2020 startte Boeing de bouw van eerste twee simulators voor de Red Hawk. De eerste zal ingezet worden voor vliegtrainingen, terwijl met de tweede het bedienen van wapensystemen kan worden gesimuleerd. Beide simulators krijgen een Boeing Constant Resolution Visual System met 8K projectoren.

Eenmaal in bedrijf, kunnen de simulators communiceren met daadwerkelijk vliegende Red Hawks. Volgens Boeing zal daardoor sprake zijn van een ‘real-as-it-gets’ simulatie.

De eerste Red Hawk moet in 2023 worden overgedragen aan de U.S. Air Force.