Nieuws

The Aviation Factory accepteert bitcoins

ANTWERPEN – The Aviation Factory (TAF), de Europese specialist wat het organiseren van vluchten op maat betreft, is de eerste grote luchtvaartbroker in Europa die betalingen in cryptogeld aanvaardt. Wie een private jet wil huren, kan dus vanaf nu ook in bitcoin, ethereum of andere cryptovaluta betalen.

The Aviation Factory heeft een uitermate krachtig computersysteem waarmee de beschikbaarheid van duizenden vliegtuigen wereldwijd gemonitord kan worden. Achterliggend zit een database met daarin onder meer ruim 3360 private jets. Op de TAF-website kunnen klanten de gewenste route ingeven. De ‘private jet calculator’ van de luchtvaartbroker geeft vervolgens concrete prijsvoorstellen.

Volgens Carl Legein, CEO van The Aviation Factory. “Er is zowaar een nieuwe groep privéjet-gebruikers ontstaan: de ‘Robinhood-generatie’, genoemd naar de bekende beursapp. Steeds vaker werd de vraag gesteld of de vlucht ook met crypto betaald kan worden. Dat is voortaan mogelijk. The Aviation Factory aanvaardt naast bitcoin ook ethereum en een aantal andere cryptovaluta als betaalmiddel.”

The Aviation Factory werd opgericht in 2000 en specialiseert zich in luchtvervoer op maat. De hoofdzetel bevindt zich in Antwerpen. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië, Koeweit en Saoedi-Arabië. Bij TAF werken op dit ogenblik 20 brokers. D

De voorbije twee decennia groeide het bedrijf uit tot marktleider in de Benelux en één van de belangrijkste luchtvaartbrokers in Europa. The Aviation Factory organiseert jaarlijks ruim 3000 vluchten voor onder productlanceringen, incentives, sportcharters alsook vervoer van congresgangers, overheidsfunctionarissen en VIP’s. Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf zichzelf opnieuw uitgevonden door actief te worden in de vrachtsector (o.a. mondkapjestransporten) en door te helpen bij dringende crewwissels voor schepen, repatriëring van gestrande passagiers en andere essentiële vliegmissies.