Nieuws

MAASTRICHT – Het onderzoek naar het motorprobleem van de Boeing 747-412BCF boven Meerssen wordt voortgezet. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het toestel maandag (22 februari) vrijgegeven voor reparatie. De geschonden motor en zwarte dozen met alle vluchtinformatie zijn behouden voor het onderzoek.

De Boeing van Longtail Aviation uit Bermuda verloor zaterdag (20 februari), meerdere motoronderdelen boven het Limburgse Meerssen. Hierdoor werden diverse auto’s in de omgeving van Meerssen beschadigd. Ook raakten twee mensen op de grond lichtgewond.

Het toestel was onder vluchtnummer LGT5504 vertrokken vanaf Maastricht Aachen Airport voor een vlucht naar New York, maar week na een explosie in een van de motoren uit naar de luchthaven van Liege Airport waar het veilig landde.

2 reacties op “Onderzoeksraad geeft Boeing vrij voor reparatie

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    VERKEERDE FOTO…Redactie !
    Bedankt Sjoerd Looijenga voor jouw verwijzing naar de ex – Martinair B 747-400 PH-MPQ waarvan ik een Skymarks model 1/200 met wielen toevallig heb. Hieruit blijkt dat dit toestel een BCF is. Deze afkorting staat voor BOEING CONVERTED FREIGHTER, een omgebouwde passagiers Boeing B 747-400 voorzien van een vrachtdeur aan bakboord zijde en NIET voorzien van een opklapbare neus. Jij bent een van de weinigen overigens die een verwijzing maakt naar deze ex -Martinair B 747-400. Daarom is hier een VERKEERDE foto geplaatst. Dit toestel is een B 747-400 Full freighter met opklapbare neus én KORT bovendek wat NIET overeenkomt met het onfortuinlijke toestel. Ik woon op slechts dertig kilometer van Maastricht en zie boven de stad vliegtuigen met wielen uit landen en soms opstijgen en ook richting Geilenkirchen zie ik vaak ook B 747’s soms met wielen uit deze NATO basis naderen. We zijn door dit voorval, ook op CNN, helaas wereldnieuws geworden, laten we nu het beste van hopen !

  2. Sjoerd Looijenga schreef:

    Voormalige Martinair Jumbo PH-MPQ, stond jaren op Teruel Airport in Spanje.