Nieuws

MOSKOU – De Russische staatsluchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft dezer dagen een nieuwe GE90-115B aangedreven Boeing 777-300ER in ontvangst genomen. Het vliegtuig werd via een sale leaseback-transactie met de joint venture Aurum Leasing Limited en GTLK Middle East (een dochteronderneming van het Russische GTLK Europe) geleverd.

Het toestel vloog al in maart 2020 en zou oorspronkelijk in de zomer van dat jaar worden afgeleverd. Door de COVID-19 pandemie liet de levering langer op zich wachten dan gepland waardoor de Boeing zes maanden lang op Victorville moest worden geparkeerd. In januari 2021 werd het toestel overgevlogen naar Seattle om de aflevering voor te bereiden.

De Boeing biedt plaats aan 427 passagiers in drie klassen: Business (28), Premium Economy (24) en Economy (375). Vergeleken met de andere negentien Boeings in dienst van Aeroflot, kunnen in dit toestel 25 passagiers meer mee.